Wim Oosterlinck – “Je publiek wil een echte mens zien wanneer je tegen hen spreekt.”

In deze podcast deelt de bekende deejay Wim Oosterlinck wat het geheim is van sterke presentaties.

Hoe je verbinding kan creëren met je publiek. En waarom sfeersetting zo belangrijk is als je meer impact wil met je boodschap.

Het strafste stuk voor mij in deze podcast was het moment waar Wim op een erg eenvoudige manier uitlegt waarom mensen een échte mens, of nog beter een persoonlijkheid, willen zien wanneer ze toegesproken worden.

Wim was ook heel erg open in ons gesprek. Enkele jaren geleden is hij -zoals hij het zelf noemt- “zichzelf helemaal tegenkomen”. Hij was toen naast radiomaker ook programmadirecteur van Q-music. Hij vertelt in deze podcast waar het mis liep.

“Niemand zit te wachten op een presentator die fake overkomt.”

Wim Oosterlinck werd in 2005 verkozen tot Radiopersoonlijkheid van het jaar. Hij presenteerde toen ‘De ochtend’ op Studio Brussel. Dit ochtendprogramma kreeg op 28 januari 2006 ook de Prijs voor de Radiokritiek.OVER DE PODCAST

De Story Club is een interview-programma dat gelooft dat jouw persoonlijke verhaal de belangrijkste drager is van jouw succes.

Het is een serie unieke muzikale luisterstukjes waar moedige mensen hun dieperliggend persoonlijk verhaal vertellen. Over hun avontuurlijke innerlijke reis, en de lessen die ze leerden tijdens hun zoektocht naar wie ze werkelijk zijn en waarom ze hier zijn.

Host: Raf Stevens
OVER RAF STEVENS

Raf Stevens (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in communicatie. Sinds twaalf jaar is hij zelfstandig actief in business storytelling. Raf ondersteunde al tal van bedrijven en organisaties in het vertalen van strategie- en verandertrajecten naar sterke verhalen. Hij begeleidt ook managers in het succesvol inzetten van hun persoonlijke verhaal. Raf is ook de host van de Story Club podcast, een interviewprogramma over storytelling, communicatie en leiderschap.

Maak kennis