Tommy Browaeys: “Mijn burn-out was eigenlijk meer mijn wake-up call.”

“Werken aan een sterk zelfbewustzijn… dat zouden scholen best ook opnemen in hun programma, in één of ander vak of zelfs afzonderlijk.”

In de jaren tachtig lopen Tommy Browaeys en ik samen school op het Sint-Jan Berchmans college in Mol. Nadien gaan onze wegen uit elkaar.

Tot 2 jaar geleden toen het volgende boek mijn aandacht trok:
Wake-Up Call: een persoonlijke getuigenis over burn-out, hooggevoeligheid en de zoektocht naar jezelf.
Auteur van het boek? Inderdaad… Tommy Browaeys.

Voor ons gesprek regelde Tommy een unieke setting: het college in Mol. We worden meteen 35 jaar terug in de tijd gekatapulteerd, en hebben een warm gesprek over jezelf verliezen en weer terug vinden. Over de kracht van identiteit, over hoogsensitiviteit… en dit alles met een mooie knipoog naar het kind in ons.

Na ons gesprek gaan Tommy en ik nog even kijken (en voelen) naar wat ooit onze oude klaslokalen waren. En dan staan we buiten op de grote speelplaats. Daar kon ik het niet laten om een paar jongens die ijverig wiskundeoefeningen maken, toe te fluisteren dat alles goed komt. Hoe we tot dat advies kwamen, ontdek je in deze podcast.OVER RAF STEVENS

Raf Stevens (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in communicatie. Sinds twaalf jaar is hij zelfstandig actief in business storytelling. Raf ondersteunde al tal van bedrijven en organisaties in het vertalen van strategie- en verandertrajecten naar sterke verhalen. Hij begeleidt ook managers in het succesvol inzetten van hun persoonlijke verhaal. Raf is ook de host van de Story Club podcast, een interviewprogramma over storytelling, communicatie en leiderschap.

Maak kennis