Michelle Obama Speech & leadership storytelling lessen

De speech ging door merg en been.

(De speech met mijn audio-bespreking vind je een beetje verder in deze blog. Klik & Go)

De speech van first lady Michelle Obama op een Clinton-campagnemoment heeft misschien wel de presidentsrace beslecht. In een vlammend betoog heeft ze de vloer aangeveegd met Trump, zonder hem bij naam te noemen. Het is voor mij een standaard voorbeeld van hoe je met storytelling mensen kan raken en verbinden.

Ik wil hier eens iets nieuws proberen. Klik even op de video. Het is mijn bespreking van de speech aan de hand van mijn Leadership Storytelling model: Story of Self – Story of Us – Story of now.

Michelle Obama volgt precies dit model om haar boodschap kracht bij te zetten, en mensen op te roepen tot actie.

Mijn Story-model

Principes van de ‘Story of self’

Als mensen je niet als geloofwaardig beschouwen, dan geven ze ook niet om wat je te vertellen hebt. Het is niet genoeg om een waardevolle boodschap te hebben. De leider moet iemand zijn waarmee ze zich kunnen verbinden. Je communicatie hoeft niet perfect te zijn, het gaat om persoonlijke connectie. Zonder connectie zal niemand actie ondernemen.

Us & Now
Daarna maak je de groep zo groot mogelijk met de ‘Story of Us’. En roep je op tot actie met de ‘Story of Now’. Kijk maar even naar de video, en zie hij Michelle Obama dit precies zo doet.
Raf zijn nieuwe worp: RAAK!

Gericht op de praktijk en meteen praktisch toepasbaar!

BESTELOVER RAF STEVENS

Raf Stevens (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in communicatie. Sinds twaalf jaar is hij zelfstandig actief in business storytelling. Raf ondersteunde al tal van bedrijven en organisaties in het vertalen van strategie- en verandertrajecten naar sterke verhalen. Hij begeleidt ook managers in het succesvol inzetten van hun persoonlijke verhaal. Raf is ook de host van de Story Club podcast, een interviewprogramma over storytelling, communicatie en leiderschap.

Maak kennis

Comments 2

Geef een reactie