Filosoof Johan Braeckman – ‘Er was eens… de mens als vertellende aap’

Verhalen, zegt Johan Braeckman, zijn onlosmakelijk verbonden met de mens.

Over de hele wereld vertellen mensen elkaar verhalen. Volgens Johan heeft de mens een onweerstaanbare drang om verhalen te aanhoren, te bedenken, te consumeren en te verspreiden. Maar waar moeten die verhalen dan over gaan? En waarom vertellen we ze?

Speciaal voor ‘De Maand van de Filosofie’ schreef filosoof Johan Braeckman een essay over de mens als verhalend wezen: Er was eens… de mens als vertellende aap.

Johan Braeckman studeerde wijsbegeerte en menselijke ecologie aan de universiteiten van Gent, Brussel en Californiƫ. Johan Braeckman is filosoof. Hij publiceerde ook boeken en hoorcolleges over onder andere Darwin en kritisch denken. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent.

Met de Story Club podcast ga ik op bezoek bij mensen met een goed verhaal. Het was duidelijk dat ik ook bij Johan moest zijn.

O ja, tijdens ons gesprek kregen ook onverwacht bezoek van 2 jonge meisjes die met een leuk verhaal kwamen over een kip en een ei.
Raf zijn nieuwe worp: RAAK!

Gericht op de praktijk en meteen praktisch toepasbaar!

BESTELOVER RAF STEVENS

Raf Stevens (46) heeft ruim twintig jaar ervaring in communicatie. Sinds twaalf jaar is hij zelfstandig actief in business storytelling. Raf ondersteunde al tal van bedrijven en organisaties in het vertalen van strategie- en verandertrajecten naar sterke verhalen. Hij begeleidt ook managers in het succesvol inzetten van hun persoonlijke verhaal. Raf is ook de host van de Story Club podcast, een interviewprogramma over storytelling, communicatie en leiderschap.

Maak kennis


OVER DE PODCAST

De Story Club is een interview-programma dat gelooft dat jouw persoonlijke verhaal de belangrijkste drager is van jouw succes.

Het is een serie unieke muzikale luisterstukjes waar moedige mensen hun dieperliggend persoonlijk verhaal vertellen. Over hun avontuurlijke innerlijke reis, en de lessen die ze leerden tijdens hun zoektocht naar wie ze werkelijk zijn en waarom ze hier zijn.

Host: Raf Stevens