Dirk De Wachter: “Leonard Cohen is een beetje mijn levenskompaan geweest”

“Ik beschouw de mens als een verhaal.”Dirk De Wachter

Dirk De Wachter schreef eerder het boek Borderline Times waarin hij als systeemtherapeut de maatschappij op zijn psychiater bank legde.

Het was zijn dochter die hem op 6 jarige leeftijd als eerste “verdriet-dokter” noemde. Dit omdat zij destijds het woord psychiater nog niet kon uitspreken. Erg passend natuurlijk want verdriet, zo zei Dirk mij, is vaak de motor van de vele gesprekken die ik in mijn kabinet voer.

Ik wist dat Dirk De Wachter, net als ik, een groot liefhebber was van de muziek van Leonard Cohen. Hij noemde de figuur Cohen zelfs zijn levenskompaan.

De universele thema’s uit de songs van Cohen waren dan ook de rode draad van ons gesprek. Verhalen en muziek, zei Dirk me, zijn dé middelen bij uitstek om tot de diepere lagen van de mens te komen.OVER DE PODCAST

De Story Club is een interview-programma dat gelooft dat jouw persoonlijke verhaal de belangrijkste drager is van jouw succes.

Het is een serie unieke muzikale luisterstukjes waar moedige mensen hun dieperliggend persoonlijk verhaal vertellen. Over hun avontuurlijke innerlijke reis, en de lessen die ze leerden tijdens hun zoektocht naar wie ze werkelijk zijn en waarom ze hier zijn.

Host: Raf Stevens
RAF SPREEKT


Raf Stevens spreekt goed en graag over de kracht van verhalen.
Nodig hem eens uit voor een inspiratiesessie.

NEEM CONTACT